10 tipp, melynek hála hajad szebb és egészségesebb lehet

Hirdetés

Az ápolt és egészséges haj nem csak a jó géneken múlik, hanem a mindennapi ápoláson is. Még ha nem is fogod látni az eredményt már másnap, miután elkezdted az eljárásokat, akkor is jó esély van rá, hogy több hónapnyi aktív hajápolási procedúra után meg fogod látni a különbséget. A haj ápolását azonban gondosan kell végezni, és vannak bizonyos dolgok, amelyeket be kell tartanod. Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen tippek és trükkök segíthetnek abban, hogy a hajad akár egy hosszú tengerparti pihenés után is gyönyörű legyen!

 

Olaj

Hirdetés

Talán úgy hangzik, mint valami varászszer, de még a legjobb hajolajak kapcsán is a helyes alkalmazás a lényeg. Ne alkalmazd közvetlenül a hajtövekre, mert akkor nehezebb lesz tőle a hajad – csak a hajvégekre vidd fel. Az olaj használatának egyik módja, hogy hajmosás előtt vidd fel a hajadra, kösd hátra a hajad, és egy ideig ne nedvesítsd be – a forró gőz az olajjal együtt egészségesebbé és puhábbá teszi a hajadat.

Kondicionáló

Sokan az egész hajunkra hajbalzsamot kenünk, alaposan bedörzsölve a fejbőrbe. Ez szintén hiba. Az olajhoz hasonlóan ez sem a fejbőrre, hanem a hajvégekre való. A legjobb, ha a hajvégekre kenjük. Fontos, hogy utána alaposan mossunk hajat, hogy biztosak legyünk benne, hogy a haj valóban tiszta.

Hajpántok

A megfelelő hajpánt kiválasztása szintén fontos, különösen, ha hosszú a hajad, mert ezt minden nap használnod kell. Jobb, ha a műanyag helyett szövetből készült opciókat választasz. A selyem kiegészítők különösen jók. Drágábbak, de megéri, mert a selyem gumiszalagok rendkívül kíméletesek a hajhoz, megakadályozzák a gubancokat, és minimalizálják azokat a csomókat, amelyek mindig előfordulnak, amikor egy nap viselés után eltávolítjuk a gumiszalagot.

Úszósapka

Ne felejts el úszósapkát viselni, ha uszodába vagy aquaparkba látogatsz (még akkor sem, ha ez nem járul hozzá a megjelenésed esztétikájához). Az erősen klóros víz ugyanis irritálhatja a hajat. Ráadásul úszás közben a haj további ellenállást fejt ki a vízzel szemben. Győződj meg róla, hogy a sapka jól illeszkedik a fejedhez, és nem okoz túl nagy nyomást.

SPF termékek

Hirdetés

Érdemes a nyári hónapokban további hidratálást is beiktatni a hajápolási rutinba (például éjszakára leave-in kondicionálót alkalmazni). Emellett figyelj azokra a hajápoló termékekre, amelyek összetételében SPF összetevő is található – ez segít, hogy a hajad védve maradjon a napsugaraktól. Ha azonban olyan helyen tartózkodsz, ahol nincs árnyék, jobb, ha kalapot visels.

Használj széles fogazatú fésűt

A nedves hajat széles fogú fésűvel keféld át. Közvetlenül hajmosás után a haj a szokásosnál hajlamosabb a sérülésre, ezért fontos, hogy ebben a pillanatban gondoskodj róla. A széles fogú fésű gyengéden kibogozza a nedves hajat, és egyenletesen eloszlatja az esetleges terméket.

Törölköző

A nedves haj ápolásának másik fontos trükkje a megfelelő törölköző használata. Szerezz be egy mikroszálas törülközőt. Egy közönséges, durva anyagból készült törölköző nagyon összegubancolhatja a hajad, különösen, ha hosszú. Ügyelj arra, hogy a törölközővel óvatosan szárítsd meg a hajad- ne dörzsöld, hanem a hajtövektől a hajvégekig töröld át.

Hajszárító

A hajszárító használatakor az egyik legfontosabb szabály, hogy először levegőn (és törölközővel), természetes módon szárítsd meg a hajad. Minél szárazabb a hajad a használat előtt, annál jobb. Ez megakadályozza, hogy a hajvégek kiszáradjanak. Emellett ne hanyagold el a hajszárító fúvókáit sem, különösen azt, amelyiknek lapos a széle – ennek használatával az egész folyamat kevésbé lesz “traumatikus” a hajad számára.

Hő elleni védelem

Ez a hajápolás egy másik részlete, amit sokan kihagynak, azt gondolva, hogy nem fontos. Ha hővédő spray-ket használsz hajszárítás és hajformázás közben, megelőzheted a száradást és a töredezett hajvégeket, valamint megvédheted a fénytelen és törékeny hajat. A legfontosabb, hogy a jó terméket válasszuk. Ha a hajegyenesítőt 480°F-ra fogod melegíteni, a terméknek, amit használsz, úgy kell készülnie, hogy ellenálljon ennek a hőnek, és mégis megvédje a hajat.

Fésülködés

Hirdetés

A haj kifésülésének legegyszerűbb módja, ha nem a tövektől, hanem a hajvégektől kezdjük, és fokozatosan haladunk felfelé. Ha sűrű a hajad vagy a fürtjeid gyakran összegubancolódnak, ne hanyagold el a fésülködéshez ajánlott hajspray használatát – ez segíthet kibogozni a csomókat. A haj kibogozásakor igyekezz ne a hajtöveket húzni. És természetesen a fésű legyen a lehető legtisztább.

 

via: brightside.me

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.