15+ különleges macskafajta, akinek még legnagyobb kutya-pártiak sem tudnak ellenállni

Hirdetés

A pszichológusok úgy vélik, hogy a macskák vagy kutyák preferálása elsősorban az ember személyiségétől függ. Néhány megfigyelés azt sugallja, hogy a kutyabarátok esetleg előítéletekkel bírhatnak a macskák felé. Szeretnénk azonban azt gondolni, hogy vannak fenséges macskafélék, amelyek még a legnagyobb kutyaimádók szívét is megingathatják.

Szeretnénk tesztelni ezt az elméletet, és megtaláltuk a legbájosabb és legszebb macskafajtákat, amelyekbe lehetetlen nem beleszeretni.

 

Orosz kék

Hirdetés

Az orosz kék egy elbűvölő fajta ezüst bundájával és átható smaragdzöld szemével. Ám a királyi megjelenésük ellenére nagyon gyengéd természetűek és hűek a gazdájukhoz, egészen addig a pontig, amikor az ajtónál köszöntik őket hazatéréskor.

Amerikai görbefülű 

Ez a fajta nagyon aktív, ezért elegendő helyet kell biztosítani számukra a testmozgáshoz, mert így tartják karban a súlyukat. Ezen felül az amerikai görbefülű nagyon társasági és érdeklődik az emberek iránt, lehetővé téve a macska és a gazda közötti szoros kapcsolatot. Nem is beszélve a fajta aranyos tulajdonságáról – a hatra hajló fülekről.

 

Abesszin

Még egy aktív macska, amelynek kiemelkedő izomzata van és színe nagyon egyedi mélységgel rendelkezik. Az abesszinek szeretnek játszani és barátságosak mind emberekkel, mind más állatokkal.

Ragdoll 

Ezeknek a cicáknak nincs gondjuk azzal, ha lakásban élnek, és családtagjaikhoz dörgölőznek. Mindaddig, amíg naponta kifésülöd egy Ragdoll szőrét, ez a macska nem okoz más problémát.

Brit hosszú szőrű 

Hirdetés

Ha meglátod ezt a “plüss” cicát, semmi mást nem akarsz, mint megölelni, de ők ezért nem igazán rajonganak. Bár a brit hosszú szőrűek szeretetteljesek és szeretnek a gazdájuk körül lenni, nem szeretnek ölben lenni. Ennek ellenére csodálatosan kijönnek más állatokkal és nagyon játékosak.

Maine Coon

Ez a szívós fajta régen a szabadban lakott, ám lassan pajtákba költözött, és távol tartotta a rágcsálókat az otthonától. A Maine Coon-ok azonban történetük ellenére nagyon szelídek és alkalmazkodnak a környezetükhöz.

 

Neva Masquerade

A Neva Masquerade macska abszolút szépség, köszönhetően a fehér bundájának, valamint a fején, farkán és a mancsain lévő ritka fekete pigmenteknek. Legjobb tulajdonságuk azonban a nagy kék szemük.

Bengáli 

Nem, nem tigris vagy leopárd, hanem macska, és nem csal a szemed, színezetükben valóban nagyon hasonlóak. Néhány bengálinak csíkos a bundája, mások csinos foltokkal büszkélkednek. Ez a macska nagyon mozgékony, de alkalmanként megáll egy kis mosakodásra.

Skót lógófülű

Ez egy olyan fajta, amely örömmel bújik a gazdájához. A skót lógófülű macska nagyon szeretetteljes, de légy óvatos a farkával, ha helytelenül kezelik, fájdalmas merevség alakulhat ki.

Szibériai 

Hirdetés

Ezeknek a cukiságoknak nincs meghatározott színük a bundájukra, ez mindig az egyes macskáktól függ. Legfőbb előnyük azonban a gazdájukkal szembeni hűség: a szibériai macskák bárhová követik a családjukat, és elfogadják az általuk kapott minden szeretetet és figyelmet.

 

Burmai

Ha azt szeretnéd, hogy egy macska csak a tiéd legyen, akkor a Birman az a fajta, amelyet választanod kellene. Általában csak egy emberhez kapcsolódnak, és nagyon privát macskáknak mutatják magukat. A birmanok megőrzik a területüket, de soha nem mutatnak agressziót más emberek vagy állatok iránt.

Erdei norvég

A Maine Coonhoz hasonlóan a norvég erdei macskákat a múltban vadászatra használták, és ez a 2 fajta kissé hasonlít is egymásra. A norvégok azonban nagyon szeretik és gyorsan megszokják családjukat.

Török angóra

Ez a fajta nagyon egyedi, gyakran különböző színű szemük van. Ha azonban a szemük kék vagy különböző színű, lehet, hogy süketek – vagy csak a kék oldalon süket, ezért nagyon figyelmesnek kell lenni a török ​​angórákkal. Ők sem szeretik a változást, így a stabil otthon a legjobb dolog számukra.

Törpecica / Muchkin 

Hirdetés

A Munchkin macskák a macskavilág corgijai, rövid mancsuk és plüss testük miatt. Valódi cukiságok és bárkihez, akár kutyákhoz is bújnak.

Bombay

Ez a fejedelmi fajta megjelenésében és fejedelmiségében is hasonlít a fekete leopárdhoz. A Bombay vágyakozik a figyelemre, és élvezi, ha szeretik. Ezen felül sok testmozgást és kiegyensúlyozott táplálkozást igényelnek az elhízás megelőzése érdekében.

Szomáliai 

Az érdekes dolog a szomáli fajtánál a nagyon különböző és lágy hangjuk. Nagyon barátságosak és játékosak. Ha elegendő játékot adsz nekik, akkor nem fognak zavarni, de ne felejtsük el, hogy az emberi figyelmet is szeretik.

Devon Rex

Ez a fajta pillangófüle és szokatlan pofája miatt meglehetősen manószerűnek néz ki. Mindezt kristálykék szemmel párosítva, egy mesebeli lényt kapunk. A legfontosabb dolog, amire emlékezni kell, hogy a Devon Rex bundája nagyon törékeny, amelyet nem szabad kikefélni. Elegendő egy óvatos dörzsölés valamilyen ruhával, hogy ápolt legyen.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.