5 dolog, amiben az öltözködésed hatással van a megítélésedre

Hirdetés

Tanulmányok szerint rengeteg információt begyűjthetünk valaki személyiségéről , családi állapotáról , koráról illetve jövedelmi helyzetéről csupán a cipője alapján. Ebben az értelemben az „Öltözz sikerhez” kifejezés új értelmet nyer!

 

Szokatlan öltözet -> nagyobb hozzáértés 

Hirdetés

Silvia Bellezza, Francesca Gino és Anat Keinan , a Harvard Egyetem pszichológusainak egy kísérletsorozata bizonyította, hogy az üzleti öltözködési normák szándékos megsértése nemcsak , hogy kiemeli a tömegből a bátor személyeket de a körülötte lévők magasabb státuszt és kompetenciát is tulajdonítanak neki. Az ilyen feltűnő darab lehet, egy színes nyakkendő , feltűnő zokni vagy egy szín összállítású cipő. Ezt a jelenséget nevezték el a kutatók “piros tornacipő hatásnak”.

Az egyediség fokozza a kreativitást

A hivatalos öltözködési formák, amint azt egy tanulmány megállapította, növeli egyedi gondolkodásunkat. Ezt azzal magyarázzák, hogy a formális ruhák bizonyos társadalmi távolságtartást váltanak ki. És amikor az emberek társadalmilag elszigeteltebbek, hajlamosak mélyebben gondolatokra és kreatívabb megoldásokra kieszelésére.

Az öltözködésed reprezentálja a személyiségedet 

Az egyéni stílusunk reprezentálás az öltözékünkön az egyik legjobb módja annak , hogy szavak nélkül is bemutassuk magunkat. Nem szabadna senkinek megára erőltetni egy bizonyos sztereotípikus arculatot csak azért , hogy jobb színben tűnjön fel a kívülállók személben. Ehelyett arra kell törekedni , hogy öltözködésünk , a lehető legjobb megvilágításban mutasson be természetesen a saját stílusunkban , de igazítva az esemény jellegéhez. Ugyanis szakemberek szerint , például egy állásinterjús szituációban az egyedi személyiség sokkal jobban számít a munkaadóknak, mint a konzervatív a tömegek által elvárt formális megjelenés.

Helyénvaló öltözet = alaposság és odafigyelés

A tematikus ruházat viselése pozitív hatással lehet az összpontosítási képességünkre. Egy kísérlet során , melyben olyan személyek vettek részt saját öltözetükben végezték el a kijelölt feladatokat, illetve olyanok akik labor köpenyt viseltek , azt vizsgáltták , hogy a laboratóriumi öltözéket viselő emberek kevesebb hibát követtek el, miközben alapos figyelmet igénylő feladatokat végeztek, és a kutatók ezt mind az ilyen ruhák viselésének szimbolikus jelentésével.

Az öltözködés még a céljaidról is árulkodik 

Hirdetés

Az emberek a vizuális részleteket anélkül dolgozzák fel, hogy sokat gondolkodnának rajta. Az agyunk alapvetően milliszekundumok alatt kialakít egy benyomást a látottak alapján. Tehát, mivel a ruházatunk alapján alakítjuk ki a vizuális bemutatkozásunk nagy részét, gondosan meg kell választanunk az öltözékünket, hogy megfelelően szemeltessünk a megjelenésünkkel is azt, milyen célokat szeretnénk elérni.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.