9 kamu fotó, ami az egész internetet átverte

Hirdetés

Naponta több millió fotó és videó kerül fel a netre. Rengeteg különböző eseményt osztunk meg, és vannak, melyek sokkal jobban elterjednek, mint a többi. Nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen hitelességüknek, pedig a legtöbb csak egy hamisítvány.. Ezt a turpisságot ugyanakkor nehéz kiszűrni, főleg, ha a kép tényleg valódi, csak a hozzá fűzött történet a hamis..

 

10 évvel később.. vagy mégsem? – Ez a fotó a “10 éves kihívás” keretén belül terjedt el, ugyanakkor valójában nem 10 év változása látható, hanem egy esőerdő Malajziában, amit azért vágtak ki, hogy növeljék a pálmafák területét.

Hirdetés

Micsoda rizsestál! Kár, hogy nem valódi és bárki megvásárolhatja ezt

Tükröződő graffiti – Az épület, és a graffitik valódiák, ám közel se olyan látványt nyújtanak.

Hirdetés

A kis őzike és a hiúz – Egy szarvasborjút és egy kis hiúzt találtak az egyik íróasztal alatt egy irodaépületben a kaliforniai erdőtüzek után, írták ehhez a fotóhoz. A fotó valójában 2009-ben készült, egy állatmenhelyen.

Párizsi szilveszter – Valójában a torony tetejéről tűzijátékoznak, másodszor pedig  a fotón látható játékok egyforma távolságra vannak a fotóstól (?)

Hirdetés

Egy átlagos nap Moszkvában – Meglepetés: a fotó valódi! Ugyanakkor maga a mackó az nem, hiszen csak jelmezbe bújt aktivisták!

A lúd és a kiskutya – A fotó már 2007-ben is felkerült a netre, az akkori sztori szerint pedig egy kiskutya az út szélén fagyoskodott, mikor ludak sétáltak át az úton. A kutya utánuk szaladt, az egyik lúd pedig betakarta őt a szárnyával. Ugyanakkor a történet valódiságára még mindig nem érkezett bizonyíték. A híres Petőfi mondás szerint pedig nem szabad mindent elhinni, amit a neten látunk!

Megalodon fog egy bálna csigolyában – Valójában azonban különböző helyeken és eltérő időben találták őket. Egy nagyon cseles fickó kombinálta a kettőt egy szobrot hozva létre belőlük

Az óceánjáró ami szennyezi a tengert – valójában a hajó körül semmilyen szennyezés sincs, csak homok és iszap, amit a turbinák beindítása okozott

Hirdetés

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.