Bemutatjuk Hollywood legnépszerűbb klánját, akikről talán azt sem tudtad, hogy egy családot alkotnak – ismerd meg Skarsgårdékat

Hirdetés

Ha létezik família, amely igazán megérdemelne egy saját reality show-t, akkor az a Skarsgård család. Egy tehetséges, híres, a gyermekeit egyáltalán nem a tradíciók mentén nevelő apuka, valamint négy fiatal és félelmetesen jóképű fia. Egy kicsit nem figyelünk oda, és Skarsgårdék pillanatok alatt beveszik Hollywoodot, illetve részben már be is vették. Ha ilyen iramban terjeszkednek tovább, lassan nem fogunk találni olyan filmet a mozik műsorán, melynek stáblistáján ne szerepelne legalább egy Skarsgård név.

Ez már csak azért is félelmetesen nagy teljesítmény, mert Skarsgårdék nem Los Angelesben, New Yorkban vagy Londonban látták meg a napvilágot, hanem Svédországban, ahonnan korántsem egyértelmű teljesítmény a hollywoodi karrier.

 

Hirdetés

Aki azt gondolná, hogy a Good Will Huntingból, a Mamma Miából, a Bosszúállókból és A tetovált lányból ismert Stellan Skarsgård szándékosan a színészi pálya felé terelgette a gyerekeit, nem is tévedhetne nagyobbat. Ő nem az a terelgetős típus.

Stellan arra nevelte a gyerekeit, hogy mindent megkérdőjelezzenek, és komoly vitakultúra alakuljon ki náluk, aminek köszönhetően szerinte a családi összejöveteleik rendkívül hangosak, ugyanakkor az itt kialakult vitáik nagyon is termékenyek. Hát nem ideális felállás ez egy reality show-hoz? Szintén tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy egy legendás színész mellett felnőni felér egy színiakadémiával, Stellannak ugyanis esze ágában sincs mentorálni a fiait. „Miért tennék ilyet? Mindenkit hagyni kell, hogy elkövethesse a saját hibáit és bejárhassa a saját útját” – magyarázza elveit, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne büszke a gyermekeire. Viszont ő nem úgy látja őket, ahogy a hollywoodi szereposztók.

A Skarsgård család hollywoodi klánná felemelkedése Stellan legidősebb fiával, Alexander Skarsgårddal kezdődött. A True Blood című sorozatban még jobbára az impozáns felsőtestével szerzett rajongókat, ám azóta számos filmben (Egy tinilány naplója, Maisie tudja…) bizonyította, hogy sokkal több egy jóképű poszterfiúnál. A Hatalmas kis hazugságok című sorozatban pedig egyenesen elementáris erővel alakította a bántalmazó férfit..

Öccse, Bill Skarsgård az első színészi munkáját épp Alexander egyik egyik filmjében, a White Water Furyban játszotta még 2000-ben, és az idősebb Skarsgård fiú nemrég elmesélt egy történetet a forgatásról. Az öccse, Bill aznap korábban végzett nála, egy hotelszobában laktak, de az akkor még csak tízéves srác senkit nem ismert a városban, ezért kiállt a hotel előtti parkolóba, és ott várta, hogy este a bátyja megérkezzen. Alexander akkor érzett először az élete során egyfajta szülői felelősséget az öccse iránt, hiszen akkor és ott csak ő volt ott neki, és csak ő vigyázott rá.

Hirdetés

Ők ketten azóta is nagyon jóban vannak, és amikor az Az (melyben Bill a gyilkos bohócot játszotta meggyőzően) premierjén egymás mellett álltak, Alexander bizarr grimaszolással érte el, hogy a vörös szőnyeges közös fotók tényleg bejárják a világsajtót. A család negyedik leghíresebb tagját Gustaf Skarsgårdnak hívják.

Ő egyelőre még nem futott be túl változatos karriert, ami főképp annak köszönhető, hogy a hajóépítő Floki szerepe a Vikingek című szériában teljes mértékben lefoglalja őt, és mellette nem jut ideje sok másra. De ha egyszer ő is belendül…

A család legkisebb színészét Valter Skarsgårdnak hívják: még csak 22 éves, de már így is impozáns filmográfiája gyűlt össze svéd filmekből és sorozatokból. Ha megvan benne az apja és a tesói tehetsége, meg sem fog állni Hollywoodig.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.