Elképesztő,  Hírek

Miért alszanak külön Japánban a házastársak?

Attól függetlenül, hogy Japánban általánosan kisebbek a lakóterek, mint nálunk vagy az EU-ban, a házaspárok mégis megoldják a külön alvást, amennyiben arra van szükségük. Azt hinnénk, a külön alvás negatív hatással van a párkapcsolatokra. Ugyanakkor a statisztikai eredmények ennek pontosan az ellentétét bizonyítják, ami a japán párokat illeti.
Összegyűjtöttük azokat az érveket, melyek lehet, hogy számunkra furcsák és meglehetősen értelmetlennek, de az ártalmasnak tűnő éjszakai szokás mellett állnak.

 

Hirdetés

Eltérő alvási ciklusok

Akik nem ugyanakkor járnak munkába, azok számára nem könnyű feladat összehangolni a pihenést. Egyszerűbb külön aludni, mint sem éjjel vagy hajnalban felébreszteni a másikat, vagy napközben lábujjhegyen járni.

A gyerekek az anyjukkal alszanak

Ebben nincs sok különbözőség, hiszen Európában a legtöbb friss szülői pár külön alszik azért, mert az apukának másnap munkanapja van.

Külön pihenés = békés éjszaka 

Amíg nyugatabbra a válást tekintik az egyedül alvás utáni lépésnek, keleten ez teljesen normális, bevett szokás. Ott a zavartalan alvást sok mindennél előbbre tartják, de ez nem megy a kapcsolat rovására, hiszen ehhez szokott hozzá a társadalom apraja és nagyja.

Hirdetés

Ennek a szokásnak történelme is van!

Az 1940-es évek előtt elterjedt “futon” ágy, amely csupán pár centivel magasabbak a padlónál, rendszerint egyszemélyes, pamut ágyneművel vetett fekhely. Kényelmes, kis helyet foglal, általában harmonika szerűen összecsukható, így praktikus is. Manapság még mindig népszerű fekvő alkalmatosság az előbbi tulajdonságoknak köszönhetően

Tetszett a cikk? Oszd meg a barátaiddal is...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hirdetés