10 kutyafajta, aki tökéletes társ lehet a gyerekes családok számára

Hirdetés

Az együttérzéstől a felelősségig sok dolog van, amit a kutyák megtaníthatnak a gyerekeknek, fontos tagjává válva ezáltal a családnak. Fontos azonban a megfelelő fajtát kiválasztani. A különböző típusú kutyáknak különböző igényeik vannak, és mielőtt megvásárolnál vagy örökbe fogadnál egyet, ajánlott kiválasztani azt, amelyik megfelel az életstílusodhoz.
A most következő listán 10 kutyafajtát találsz majd, akik tökéletes partnerek lehetnek a gyerekes családok számára. Cikkünk végén azonban olyan fajtákról olvashatsz, akik nem épp a legjobb választások!

 

Francia bulldog

Hirdetés

Ha olyan kutyát szeretnél, amely nem igényel sok helyet, akkor egy francia bulldog való neked. Ezek a kutyák nem túl hangosak és jól kijönnek a gyerekekkel. Állandó figyelmet igényelnek, így tökéletes társaik lesznek a kicsiknek.

Amerikai pitbull terrier 

A pitbullokról szóló általános mítosz azt állítja, hogy ezek a kutyák rossz háziállatok, ami egyáltalán nem igaz. Hacsak nem képezik ki agresszívnak vagy nevelik kifejezetten harcra, ezek a kutyák szelídek és rendkívül szeretetteljesek a gazdáikkal szemben.

Uszkár

A könnyen kiképezhető uszkárok szórakoztató háziállatok a családok számára. Energikusak, okosak, és könnyen a legjobb barátok lehetnek veled és a gyerekeiddel. Az uszkár azonban azon kevés kutyák egyike, akik minimálisan vedlenek – de a szőrük hosszúra nő, így rendszeresen fésülni kell őket.

Golden Retriever 

A golden retrieverek olyanok, mint a bolondos macik, akik annyira szeretik az emberi társaságot, hogy nem tudnak meglenni nélküle. Jól kijönnek a gyerekekkel. Általában nyugodtak és szelídek, és segíthetnek megtanítani a gyerekeket a felelősségre.

Labrador

Hirdetés

A labradorok élvezik a simogatásokat és minden emberi figyelmet, amit csak kapnak. Alacsony az agresszió szintjük, ezért gyengéd társak a gyermekes családok számára. Élvezik a hosszú sétákat és az aktív tevékenységet.

Border Collie

A világ egyik legokosabb kutyafajtája, a border collie a kutyavilág munkamániása, vagyis mindig kell valamit csinálniuk. Ha nagy családod van és van egy nagy udvarod a kutya számára, hogy játsszon és felfedezhesse, akkor ők a lehető legmegfelelőbb háziállatok számodra.

Németjuhász 

Általában veszélyesnek tekintik a német juhászokat, akik szenvedélyesen hűek és védik szeretteiket. Kedvesek, és úgy fognak viselkedni, ahogyan fiatal koruktól fogva tanítod őket.

Beagle

A barátságos és szeretettel teli beaglet könnyű kezelni és tartani. Társaságkedvelő és ideális a nagycsaládosok számára. Kis méretük miatt nagyszerűek kisgyermekek és csecsemők mellé.

Cavalier King Charles spániel

Ennek a kutyafajtának a legfontosabb pontja, hogy alkalmazkodnak gazdájuk életmódjához. Ha te aktív típus vagy, akkor a spánieled is aktív lesz. Ha inkább bent szeretsz lenni, kutyád alkalmazkodik a ritmusodhoz, és ő is inkább otthonülő lesz. Szeretnek ölben lenni és szeretik a szeretetet.

Dachshund

Hirdetés

A játékos és apró tacskók nagyszerűek a gyerekeknek. Lassan mutasd be az új kutyádat a gyerekeknek, és nézd meg, hogyan válnak legjobb barátokká. Nincs szükségük sok testmozgásra, és ha vannak otthon idősek, akkor ezek a kölykök számukra is jó társaság lesznek.

Nem ajánlott kutyafajták:

Az olyan népszerű kutyafajtákat, mint a huskyt, a csivavát, a dobermannt, a corgit és a dalmatát, általában nem ajánlják a gyermekes családok számára. Ezek a fajták kiszámíthatatlanok, valamint nehezen kezelhetők és képezhetők.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.