11 nagyszerű tipp és trükk, ami segít, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen a takarítás

Hirdetés

A tudósok szerint a takarítás egy rendkívül meditatív folyamat. Egy 51 alannyal végzett kísérlet például kimutatta, hogy a kézzel történő mosogatás egy nagyon nyugtató gyakorlat, ami növeli a képzelőerőt és csökkenti a stresszt. Igaz, a konyhai kisegítők, akiknek legnagyobb bánatukra naponta többször is végre kell hajtaniuk ezt a „meditációt”, már valószínűleg nem értenek egyet ezzel a kijelentéssel.

Most 11 tippet és trükköt gyűjtöttünk össze melyek segítenek a takarításban!

 

Tűzhely 

Hirdetés

A tűzhely rácsait ammóniával könnyedén tisztává varázsolhatod! Rakd egy lezárható zacskóba, adj hozzá két-három kanál ammónia szeszt, hagyd állni 12 óráig, majd csak vízzel mosd át!

Ablakkeretek 

Az alsó részeire fújj szódát és ecetet, 1:1 arányban összekeverve, majd egy régi fogkefével tisztítsd súrold. Később egy nedves ronggyal töröld át.

Csempefuga 

Szintén szódát és ecetet ajánlott összekeverni, ráönteni a felületre, majd pár percig ott hagyni. Ezután csak vízzel töröld át.

Sütő 

Kevés ammónia szeszt önts egy edénybe, majd egy estére rakd a sütőbe! Ne legyen bekapcsolva/előmelegítve! Reggel könnyedén letörölheted a szennyeződéseket, de húzz gumikesztyűt!

Krómozott csapok 

Hirdetés

Zsírpapírral töröld át!

Mikró 

Egy pohár vizet és pár evőkanál ecetet keverj össze. Rakd a mikróba, kapcsolt be, hogy várd addig, amíg az ablaka el nem kezd párásodni. Kapcsold ki a mikrót, várd meg, hogy lehújjön / +/- 15 percet!/ és töröld le a mikró belsejét egy szivaccsal!

Ezüstök 

Először egy nagy edényt tekerj körbe alufóliával, töltsd tele forró vízzel, adj hozzá egy csésze sót és fél csésze szódát. Hagyd állni fél órát, majd töröld át!

Vágódeszkák 

Önts rá sót, és egy félbe vágott citrommal súrold!

Autóülések, kárpit, szőnyegek 

Két összetevője van a rendkívül hatékony kárpittisztítónak: víz és mosogatószer. Önts a szórófejes flakonba 1:1 arányban langyos vizet és mosogatószert. A márka mindegy! 10 cm távolságból egyenletesen permetezd a kárpitra. 1-2 percig hagyd hatni, majd meleg vízbe mártott tiszta szivaccsal dörzsöld át. A meleg vizes szivacsot gyakran mosd ki. Meg fogod látni milyen szürke lé folyik ki belőle!

Hirdetés

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.