11 részlet a megjelenésünkről és szokásinkról, ami rengeteget elárul rólunk és a személyiségünkről

Hirdetés

A tudósok szerint alig 100 milliszekundig tart, míg „első benyomást” állítunk össze valakiről. Ennyi idő elég hozzá, hogy felmérjük valakinek a társadalmi helyzetét, intelligenciáját vagy érzelmi állapotát. Tudtad, hogy az arccsontod formája nagyban befolyásolja, hogy mennyire vagy barátságos? A megjelenésünk szavak nélkül is rengeteg mindent elárul a személyes tulajdonságainkról, épp ezért érdemes tudni, hogy melyik fizikai részlet miről is árulkodik pontosan.

Most egyes tudósok tanulmányait és kutatásait alapul véve gyűjtöttök össze azokat az apró részleteket a testünkön, melyek jóval árulkodóbbak annál, mint ahogy azt eddig gondoltad!

 

Az arccsont árulkodó a férfiak személyiségével kapcsolatban

Hirdetés

Mint azt a bevezetőben említettük, a férfiak arccsontja sok mindent elárul, a széles csontok például agresszív jellemre utalhatnak. A tudósok kutatásai kimutatták, hogy az ilyen “agresszív” megjelenésű férfiak hajlamosak feláldozni a saját érdekeiket a barátaik és rokonaik öröme kedvéért. Amerikai pszichológusok pedig egy kísérletsorozatot hajtottak végre, amiből kiderült, hogy az ilyen komor arcú, erős fejszerkezetű férfiak soha sem hagyják cserben a szeretteiket.

Köldök és a sportban elért sikerek kapcsolata 

A sportban a siker nagyban függ a köldök magasságától. Minél magasabban van a köldök, annál gyorsabban tud futni az ember. Az alacsony köldökű embereknek sem kell csüggedniük, az ilyen felépítés ugyanis kiváló úszóképességeket tesz lehetővé. Az egész jelenség mögött az ember súlypontja áll: a futóbajnokok súlypontja jóval magasabban van a hétköznapi emberekénél.

Az elpirulásról

Azok az emberek, akik bármitől képesek elpirulni, gyakran szenvednek emiatt. Ez nagy kár, mivel az elpirulás minden esetben pozitív érzelmeket okoz más emberekben, mivel egy utánozhatatlan képességről beszélünk, ami mindig őszinte érzelmeket tükröz mások felé. Illik megjegyezni továbbá, hogy a vörös orcák növelik a vonzerőt az ellenkező nem szemében – nem véletlen, hogy a nők a különféle kozmetikumokkal is legtöbbször ezt a kipirosodott orca hatást igyekeznek elérni.

Az édesszájúak belső világa

Az édes ételek szeretete nem olyan rossz, mint amilyennek első hangzásra hangzik. Természetesen a fogaink és a súlyunk lehet, hogy nem lesz éppen hálás miatta, de például a tudósok úgy vélik, hogy az édesszáj a aranyos, barátságos és őszinte emberek egyik ismérve. Ha jó benyomást szeretnél tenni az első randin, fektess különösen nagy hangsúlyt az édességekre!

Cipők és a lelkiállapot közti kapcsolat 

Hirdetés

Kansasi tudósok állítják, hogy a cipőnk többet mond rólunk, mint egy részletes önéletrajz. A tudósok felmérést végeztek a hallgatók körében, amiből világosan kiderült, hogy az emberek tulajdonképpen majdnem minden esetben ugyanazt gondolják a különféle cipők tulajdonosairól.

Például:

  • A szorongással küzdő személyek inkább a szűk cipőket kedvelik. Az ilyen emberek cipője általában új vagy egyszerűen tökéletes, még akkor is, ha egyébként odakint rossz idő van. Aggódnak a megjelenésük miatt és azért, hogy mit gondolnak róluk mások, ezért mindig nagyon odafigyelnek a cipőjükre.
  • A praktikus és kényelmes cipőt hordó emberek nyugalmat sugároznak. Nem érdekli őket, ha kicsit kopott vagy koszos cipőben járnak, mivel az ilyen emberek számára a kényelem az első.

Hosszú lábak, magasság és a cukorbetegség közti kapcsolat 

A hosszú lábakat a legtöbben a modellvilághoz társítják, de vajon mit gondolnak erről az orvosok? A statisztikák szerint a hosszú lábú emberek ritkábban kapnak 2-es típusú cukorbetegséget. Sajnos azonban nagyjából ennyi az, amit a hosszú lábak és a magas termet előnyeként fel lehet hozni: az átlagosnál magasabb embereknél ugyanis nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vérrögök a végtagokban az eltérő súlypont miatt.

Már babakorban meghatározható egy ember temperamentuma 

Az orvosok ma már képesek megjósolni egy férfi temperamentumát a csecsemőkorban mért súlyuk alapján. A szülők így jóval azelőtt megtudhatják, hogy nőcsábász lesz-e a fiuk, még mielőtt a gyermek megtanulna járni vagy beszélni. Természetesen a hormonoknak köszönhetően. Az Illinoisi Egyetem tudósai 770 fiút figyeltek meg születésüktől kezdve egészen 22 éves korukig, és megállapították, hogy a gyorsan hízó csecsemőknél magasabb a tesztoszteron szint. A duci babák egyébként nagyobb esélyekkel indulnak a sportolás területén is, mint a soványabb társaik. A hormonok tehát az okai mindennek – a gyors súlygyarapodás miatt keletkező fokozott tesztoszteron termelés ugyanis a gyermek pubertás kora alatt is megfigyelhető.

A szülés utáni gesztusok árulkodhatnak a depresszióról 

A szakértők szerint a legtöbb anya egyszerűen nem akarja bevallani magának, hogy mennyire kimerült, ezért a pszichológusok egy érdekes módszert dolgoztak ki az édesanyák stressz-szintjének meghatározása érdekében. Megfigyelték, hogy a gyermeküket jobb kezükben hordó édesanyák nagyon stresszhatásnak vannak kitéve és nagyobb eséllyel szenvednek szülés utáni depresszióban, mint azok az édesanyák, akik a bal kezükben hordják a kisbabájukat. A bal kézben hordott kisbaba az érzelmi stabilitás jele.

Az étkezés módja is sokat elárul.. 

Nem véletlen, hogy sokszor az első randi egy étteremben van, mivel az ember étkezési szokásai alapján azonnal világossá válik, hogy érdemes-e kapcsolatba bonyolódni az adott emberrel vagy sem. Juliet Bogossian táplálkozási szakértő úgy véli, hogy az étkezési szokások megfigyelésével nyitott könyvvé válik számunkra a beszélgetőpartnerünk.

  • Lassan eszik, szinte csak csipeget a tányérból. Az ilyen emberek mindig uralják a helyzetet, magabiztosak és nem idegeskednek apróságok miatt.
  • Pár perc alatt megeszi az egész ételt. Az ilyen emberek ambiciózusak és határozottak, de gyakran türelmetlenek.
  • Addig keresi a hibát az ételben, míg meg nem találja, kéri a szósz vagy a köret eltávolítását vagy cseréjét. Az ilyen emberek könnyen lehet, hogy neurotikus betegségben szenvednek.
  • Sorban fogyasztja az ételeket (először a burgonyát, majd a húst, és végül a zöldségeket). Az ilyen ember nem összpontosít globális feladatokra, hanem minden problémát tucatni apró lépésre bont.

Körömrágás = maximalizmus? 

Hirdetés

A körömrágást vagy a láb rögeszmés rángatását mindig is rossz szokásnak tekintették, egyfajta idegi berögződésnek, amiről jó lenne mindenkinek leszoknia. A modern tudósok azonban már más véleményen vannak, szerintük az ilyen szokások ugyanis a perfekcionista jellemre utalnak. A perfekcionista emberek ugyanis nem szorongásból, hanem bosszúságból rágják a körmüket, mivel egyszerűen nincs, ami lefoglalja a figyelmüket. Az ilyen emberek fejében az élet minden percét valamilyen hasznos tevékenységgel kell kitölteni, ellenkező esetben kénytelen csinálni valamit (esetünkben a körömrágást vagy a lábrángatást), amivel lefoglalhatja magát.

Számít-e a szemszín egy kapcsolatban?! 

A jósok már évszázadok óta próbálnak jósolni egy ember szeméből, de ez nyilvánvalóan elég nagy butaság. Az Örebroi Svéd Egyetem tudósai azonban jóval tudományosabb oldalról közelítették meg a jelenséget, és megfigyelték például, hogy a frontális lebenyünket alkotó gének befolyásolják az írisz színének kialakulását. A viselkedésünkért felelős központok szintén a frontális lebenyben helyezkednek el, ami azt jelenti, hogy az ember szemének színe és mintája egyértelmű üzenetet hordozhat az adott illető viselkedésével és személyiségével kapcsolatban.

Bónusz: ápolatlan lábak, sarok

A tiszta, sima láb a jól ápolt nő egyik legfőbb jele. A hidegebb évszakokban a magasszárú cipőkben, a harisnya vagy hosszúnadrág alatt könnyű elrejteni a különféle problémákat, de amint eljön a nyár, ezek felszínre kerülnek. A szürke és repedezett talp illetve sarok bár a látókörünkön kívülre esik, mások számára mégis rendkívül látható. A bőrradírok és bőrpuhító krémek használata elengedhetetlen az ilyen területeken.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.