6+1 tipp, hogy a lehető leggyorsabban feltöltsd a telefonodat

Hirdetés

A mobiltelefonoknak hála sokkal hatékonyabbá vált életünk, ugyanakkor törvényszerű, hogy a pozitívumok mellett lennie kell negatívumnak is: itt ez nem más, mint az üzemidő és a töltés. Ha szeretnénk kicsit felpörgetni telefonunk töltési idejét, érdemes megszívlelni az alábbi ötleteket.

Most persze csak töltési időről beszélünk, azaz ettől még a telefonunk nem fogja tovább bírni egy feltöltéssel, viszont nem kevés időt spórolhatunk meg magunknak. Ezekkel a módszerekkel hozhatjuk minél gyorsabban elfogadható szintre a mobil lemerült akkumulátorát. Soktényezős feladat a mindig rosszkor merülő akkukba életet lehelni: javaslatainkat nyilván nem mindig lehet egy időben alkalmazni, de a bevált módszerek hatása némileg összeadódik.

 

Vezeték nélkül: csak a kényelmet szolgálja

Hirdetés

Ha sietünk, felejtsük el a vezeték nélküli töltőt, bármit is állítanak róla a leírásukban. Ugyan az USB-töltésnél jobbak, de a fali konnektornál lényegesen alacsonyabb hatásfokkal, gyengén teljesítenek. A közelébe sem érnek a jó öreg kábelnek.

Nem mindegy, hogy mivel töltesz 

Bár az Android töltők – a microUSB és az USB-C illesztés kivételével – egymással kompatibilisek, ez egyáltalán nem jelent egyenértékűséget. Ha gyorsan akarunk tölteni, rossz ötlet laptopról adni a szuflát a mobilnak: az USB 2.0-es csatlakozás csak 2,5 watt, az USB 3 pedig 4,5 watt teljesítményt ad. Ennél bármelyik fali töltő többet tud, ha szorít az idő, csakis azt használjuk. Sok mai Android telefon támogatja a gyorstöltést, ami akár 15 wattot pumpál.

Takarékos üzemmód

Ezt gyártótól függően különféle elnevezések alatt, többnyire a Beállítások/ Akkumulátor/ Energiatakarékos mód opcióban találjuk. Hamarabb érjük el a kívánt töltöttségi szintet, ha repülő üzemmódba tesszük a készüléket. Igazán sürgős esetben pedig kapcsoljuk ki, úgy tölthetjük a leggyorsabban.

Háttérben futó alkalmazások és szolgáltatások

Érdemes ellenőrizni, hogy futnak-e a mobilon jelenleg olyan szolgáltatások, amelyekre igazából nincs szükség folyamatosan, csak az akkumulátor szufláját eszik. Sokan bekapcsolva felejtik a GPS-t akkor is, ha nem használnak éppen navigációt, vagy térképet. Ha nincs rá szükség, kapcsoljuk ki az NFC-t, a Bluetooth-t, a wi-fit is.

Időnként tisztítsd ki a csatlakozót 

Hirdetés

Ne hagyd, hogy felmelegedjen a telefon! 

Ha semmi sem segít, cserélj aksit! 

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.