ElképesztőHírek

10 hétköznapi dolog, amiről nem is gondoltad volna, hogy mennyire érdekes

Napjainkban rengeteg különböző tárgy, kütyü és egyéb vesz bennünket körbe. Sok olyan dologgal találkozunk nap mint nap, amely titkos funkcióról semmit sem tudunk. Hiába látjuk/használjuk naponta, vannak dolgok, amelyekről nincs tudomásunk.. Még a gyümölcsök matricái, a mozgólépcsők vagy akár a fülhallgatót kábele is tartogathat meglepetéseket.. A régi mondás szerint a jó pap holtig tanul, így összegyűjtöttünk pár dolgot, amely rejtett funkcióiról csak nagyon kevesen tudnak.

 

Számok a gyümölcs- és zöldségmatricákon

  • Ha a számsor 5 jegyből áll és 9-el kezdődik, akkor a terméket organikusan termesztették;
  • Ha 4 jegyből, ami 3-al vagy 4-el kezdődik akkor a terméket hagyományosan termesztették;
  • Ha 5 jegyből áll és 8-al kezdődik, akkor a terméket genetikailag módosították.

A mozgólépcsők keféi

Sokan vannak, akik ezeket a keféket a cipőjük tisztításához használják, azonban nem ez az eredeti funkciójuk hanem, hogy megakadályozzák, hogy a ruhát vagy a cipőfűzőt a lépcső becsípje.

A Nintendo kis kártyái szándékosan keserűek

Mivel a Nintendo nem lemezeket, hanem kis kártyákat használ, fennáll a veszélye, hogy a gyerekek bekapják azokat. Pontosan emiatt “megízesítették” a kis kártyákat, amelyeknek így szörnyű az ízük..

Google Asszisztens és a Harry Potter varázsigéi 

Működik többek közt a Lumos Maxima és a Nox is /zseblámpa be és kikapcsolása/, valamit a Silencio varázslattal teljesen elnémíthatod a készüléket.

A golflabdák gödröcskéi

A golflabdákon nem véletlenül vannak kisebb kör alakú mélyedések. Kiderült ugyanis, hogy az ilyen labdák sokkal tovább tudnak repülni, mint a sima minta nélküliek. Szóval annak érdekében, hogy jobban szálljanak telerakták őket ilyen kerek bemélyedésekkel.

Színes körök a csipszek csomagolásain 

Céljuk, hogy könnyedén leellenőrizhető legyen a nyomtatás minősége. Ha minden színt tisztán látunk, akkor minden más szöveget, ábrát is sikerült rendesen kinyomtatni.

Jack-csatlakozók

Bizonyára te is észrevetted már, hogy a jack dugókon vagy 2 vagy 3 gyűrű található. Ennek fő célja az elektromos impulzusok elválasztása információ átadás során. Például egy fülhallgatóknál az egy darab gyűrű csak egyhangú információt fog átadni, vagyis mindkét fülhallgatóba ugyanaz és ugyanúgy fog szólni. A 2 gyűrű 2 jelet továbbít, ami sztereó hangzást biztosít. A 3 gyűrűs fülhallgatókban pedig általában mikrofon is van.

Betűk és számok a kozmetikai dolgok csomagolásán 

A kis ábra a szavatossági időt jelzi, vagyis ha “12M” jelölést látsz az azt jelenti, hogy 12 hónapig jó a termék, ha “24M” akkor 24 hónapig.

iPhone és a visszalépés funkció

Ha esetleg a jegyzetek írása során nem várt helyesírási hibák alakulnak ki, vagy csak szimplán vissza akart vonni egy szót, mert nincs rá szükséged, akkor a telefon megrázásával el tudod tüntetni a kívánt szavakat. A “Visszavonás megrázással” funkciót úgy tudod aktiválni iOS 13, iOS 12 vagy régebbi operáció rendszeres készüléken, ha a következőt teszed: Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek -> Érintés -> Visszavonás megrázással.

Fából készült akasztók

A fából készült vállfák sokkal tartósabbak, mint a műanyagok, mert a nehéz téli kabátok elbírása sem okoznak nekik problémát. A jó minőségű vállfák cédrusfából készülnek, melyek távol tartják a molyokat és egyéb kártevő rovarokat a drága kabátoktól. Ezen kívül eltávolítja a kellemetlen szagokat a szekrényből is, így búcsút inthetsz a szekrény szagú ruháknak.

 

'Fel a tetejéhez' gomb