Hat szobanövény, ami különleges illata miatt vált közkedvelté

Hirdetés

Egy kellemes légkörű lakás kialakítása nem csak a különböző légfrissítők segítségével lehetséges.. Sőt, az egyes kémiai alkotóelemeikre akár allergiás reakciók is keletkezhetnek, így veszélyesek lehetnek az egészségre. Sokan emiatt inkább a természetes megoldások felé húznak, vagyis a szobanövények közül válogatnak.

A most következő listán hat nagyszerű növényt soroltunk fel, melyek segíthetnek abban, hogy az otthonodban csodás illatok uralkodjanak!

 

Hoya: csokoládé és tejkaramella

Hirdetés

Aromája lehet akár csokis, akár rózsához hasonlító, de megtalálhatsz karamellás is belőle! Azt ugyanakkor érdemes vele kapcsolatban kiemelni, hogy elsősorban télen szükséges lakásodban elhelyezni – egyéb időszakokban tartsd kertedben vagy erkélyeden!

Gólyaorr: citrom

Jázmin: édes illat

A jázmin illatát már mindenki messziről képes lehet kiszúrni – nem véletlen tehát, hogy számos öblítőnek, illatosítónak is az alapját képezi. Mindemellett ez a jázmin fajta azért jó választás, mert ő különösen otthonodban fogja majd magát jól érezni, valamint belengeni lakásodat édes-mézes aromájával. Őt már nem fontos odakint gondoznod – csupán arra figyelj, hogy kora ősszel egy rövidebb ideig legyen kültérben, viszont pár hét után érdemes is visszahoznod lakásodba. Ezzel a kisebb áthelyezéssel biztosíthatod, hogy februárra már képes legyen meghozni első virágait.

Kubai oregánó: menta

Ez a növény rendkívül különleges, másik nevén szokták mexikói mentának is hívni – ami azért érdekes, mert sem az oregánóhoz, sem a mentához nincs köze. Mégis, amennyiben szeretnéd, felhasználhatod konyhádban teljes nyugalommal – ételeidnek képes lesz majd különleges ízvilágot kölcsönözni. Enyhén mentolos, tiszta illata el fogja árasztani azt a helyiséget, amiben elhelyezed – egy dologra ugyanakkor érdemes odafigyelned: mindenképpen napos ablakba rakd majd növényedet, ugyanis ott növekszik majd a leggyorsabban.

Gardénia: vanília

Hirdetés

Ez a virág különleges szépsége végett vált közkedveltté, melyet csak még népszerűbbé tett finom vanília illata, mely nem csak virágaiból, de ugyanúgy leveleiből is árad. Kellemes aromája végett pedig akár az esősebb napokon is könnyedén képes lakásodat otthonossá varázsolni.

Levendula: kissé fűszeres virág illat

Nem maradhat ki listánkból, hiszen különleges és intenzív illata miatt rendkívül sokan szeretik. Aromaterápiában is gyakran használják, hiszen aromája stresszoldó, nyugtató, ráadásul a szúnyogokat is képes könnyedén elűzni – emiatt pedig érdemes ablakod közelébe helyezni, így képes lesz majd őket otthonodtól távol tartani.

Hirdetés
No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.